• Carretera d'Espanya, Sant Julià de Lòria, Andorra

Es tracta d’una recepta molt lleugera, saciant i rica en proteïna vegetal, apta per a vegetarians i celíacs, per dietes de control de pes i per a persones amb problemes de colesterol.

INGREDIENTS:

  • 1 paquet de konjac
  • 80g de soja texturitzada
  • 50g de bolets
  • Salsa de tomàquet
  • Orenga
  • Sal
  • Pebre
  • Cúrcuma

RECEPTA:

Poseu/Posem la soja texturitzada i els bolets en remull durant 1 hora, després saltegeu/saltegem 5 min amb una cullerada d’oli i un polsim de pebre, cúrcuma i orenga. Afegiu/afegim la salsa de tomàquet i finalment, afegiu/afegim la pasta de konjac prèviament escaldada 2 min.

INFORMACIÓ DELS INGREDIENTS:

La pasta de konjac: està elaborada a partir de l’arrel d’una planta amb/que presenta un alt contingut en fibra, no aporta quasi calories, té un gust neutre i resulta molt saciant.

Els bolets: rics en minerals, proteïna vegetal, aromatitzen el plat i ens aporten antioxidants.

La soja texturitzada: considerada la proteïna vegetal per excel·lència, simula la carn picada i combina bé en moltes receptes, molt versàtil i de llarga caducitat.

La salsa de tomàquet: conté gran quantitat de licopè, un potent antioxidant interessant per prevenir malalties

Si t’ha agradat la proposta ja pots venir a buscar el teu lot amb tots els productes necessaris i la recepta a EcoRiver!

INGREDIENTS

  • 40g d’arròs vermell
  • 200g de llenties cuites bio
  • remolatxa
  • canonges
  • oli d’oliva verge extra
  • suc de llimona
  • 50g de tofu
  • 1 cullerada de tamari
  • 1 cullerada d’oli de coco
  • 1 cullerada d’ametlla mòlta

RECEPTA:

  • Deixeu el tofu marinar amb soja.
  • Esbandiu i deixeu en remull l’arròs vermell. Bulliu-lo (1 part de cereal per dos d’aigua).
  • Esbandiu les llenties i escorreu-les.
  • Fregiu el tofu amb oli de coco.
  • Barregeu tots els ingredients.
  • Elaboreu la vinagreta amb oli, llimona i fruits secs (sal opcional, si és el cas utilitzar una sal marina o sal de l’Himàlaia, que no sigui refinada).
  • Podeu menjar l’amanida freda o tèbia.

INFORMACIÓ DELS INGREDIENTS:

L’arròs vermell: font d’hidrats de carboni i se li associa la propietat  de reduir els nivells sanguinis del colesterol total, del colesterol dolent (LDL), dels triglicèrids i, per contra, d’augmentar el colesterol bo (HDL).

Les llenties: excel·lent font de fibra, hidrats de carboni de baix índex glicèmic, i amb la vinagreta de la llimona afavorim l’absorció del ferro.

Remolatxa: com a font de ferro.

Tofu: font de proteïna vegetal.

Oli de coco: greix saludable que no s’emmagatzema i és una bona font de combustible energètic.

Llimona: font de vitamina C, que afavoreix l’absorció del ferro vegetal de les llenties.

Tamari (soja): fermentat que ens ajudarà a digerir.

Ametlla: font de calci, proteïnes vegetals i fibra.

 

Aquesta recepta és apta per diabètics, celíacs i vegetarians.

Trobaràs tots els ingredients a la nostra secció d’EcoRiver!

INGREDIENTS:

Per a una persona:

  •  1 carbassó
  • 1/4 d’alvocat
  • Llavors de sèsam i xia
  • Xarop d’atzavara: 1 cullerada sopera

Pel pesto:

  • Bròquil (6-7 flors)
  • Fulles d’alfàbrega fresca
  • Suc de mitja llimona
  • Fruits secs: un grapat de pinyons o, si volem una opció més econòmica, anacards (que deixarem en remull 30min)
  • 1/4 dent d’all tallat en fines làmines
  • oli verge d’oliva ecològic: 1 cullerada sopera
  • sal marina

 

RECEPTA:

  • Cuinarem al vapor el bròquil. Com més curt el temps de cocció millor per preservar els nutrients. L’aigua de cocció, la guardem!!
  • Reservem unes flors de bròquil per decorar el plat.
  • En un recipient per fer salses, incloem els ingredients pel pesto i els triturem. Queda una massa bastant compacta, hi podem afegir l’aigua de cocció de les verdures i oli perquè quedi la textura desitjada.
  • En època de pèsols, també es poden afegir en aquesta preparació.
  • Tallem el carbassó a làmines i afegim el pesto a cada rodanxa.
  • Tallem l’alvocat i l’arrebossem amb el xarop d’atzavara i les llavors i el posem per sobre.

 

Et proposem una recepta rica en els nutrients implicats en una bona salut de la pell: antioxidants amb acció regeneradora (vit C, betacarotens, vit E), nutrients específics pel sistema nerviós (vit del grup B, greixos w-3 i w-6), vitamines (C, A, E) i minerals (seleni, zinc, silici). Cal destacar també el seu contingut en aigua.

I si vols un extra d’w-3, pots afegir unes tires de salmó fumat ecològic.

Sense gluten, sense lactosa, apte per a vegetarians i vegans (si no hi afegim el salmó fumat) i apte per a diabètics.